Marex 310 Sun Cruiser

Nyhet Marex 310 Sun Cruiser –

Konceptet

Marex Sun Cruiser har byggts med några olika modell ändringar från 1988 till 2016, och har varit en storsäljande succé för Marex. Av dessa tre varianter har 630 båtar blivit byggda. Nu kommer det äntligen en helt ny modell. Båten har världspremiär på Båtar i sjön september 2016. Grundtanken är den samma, men allt har blivit mycket bättre.

Cockpit

En perfekt båt för semest och dagsturer i ett.  Det är gott om plats i en mycket stor sittgrupp som snabbt kan göras om till en stor solbädd. I sittgruppen finns det plats för 10 personer runt bordet. Ingen salong under fördäck. I körriktningen har vi ett dubbelsäte förut, instrumentpanelen och ett säte på babords sida. Badplattformen är väl tilltagen och har som de andra nyare modeller av Marex, stora förvaringsfack för fendrar och annan utrustning. Plattformen fungerar också bra som sittplats för morgonkaffet. Gångborden är väl tilltagna för enkel och trygg åtkomst till fördäck..

Förarplatsen

Skrovet är lättplanande och byggd för enkelmontage med drev. Instrumentpanelen på 310 Sun Cruiser är ergonomiskt och okompliserad i sin utformning med plats för en stor kartplotter.

Pentry

Vid dörröppningen ut till cockpit har vi placerat ett stort och rymligt pentry med alla faciliteter. Med val av placering öppet upp till cockpit, och med dörrar till kabinerna blir pentryavdelningen helt separerat avskild. Pentryavdelningen har mycket förvaring med draglådor och skåp för att rymma all köksutrustning inklusive ett stort kylskåp på hela 170 liter.

Främre kabin

Under däck har vi två stora dubbelkabiner, Den större främre kabinen har full ståhöjd på 1,91 cm, och en stor dubbelkoj

Mittkabinen

Den centralt placerade mittkabinen har också gott om plats. Sängen är 160 cm bred, rikligt med luft och utsikt över vattnet från sängen. Vid omklädningsplatsen framför sängen finns en liten soffa och ståhöjden är 1,91 cm.

Toalett och duschrum

Toalett och dusch är placerat mellan kabinerna på styrbords sida. Här är det gott om plats till duschavdelningen. Alla kabiner under däck släpper in mycket ljus genom stora infällda sidofönster.

Smart kapellösning

Marex arbetar kontenuerligt med att komma fram med nya smarta kapellösningar. Naturligtvis gäller det också denna modell. Över cockpit finns två stora skjutluckor med kapellduk, föröver och akterut. Kapellsidorna går i skenor under targabågen. Man täcker hela båten under 1 minut. Själfallet finns också plats för 300 watts solcellspanel på ovansidan av taket.

Tekniska data Marex 310 Sun Cruiser

Skrovtyp: Helplanande

Längd: 9,46

Bredd: 3,24

Djup: 1,07

Vikt: 4.500 kg

Bäddar: 4+2

Diesel tank: 500 L

Vattentank: 280 L

Batterier: 3×95 Ah+1×95 Ah

Bredd skarndäck: 25 cm

Sittplatser: 8-10 personer

Främre bädd: 1,55x 2,10 m

Mittkabin bädd: 1,60×2,00 m

Ståhöjd under kapell: 2,12 m

Ståhöjd i frmre kabin: 1,91 m

Ståhöjd i mittkabin: 1,91 m

Ståhöjd WC: 1,92 m

Fart: ca 25-30 knop beroende på motor

CE Category: B